Virtuális dedikált szerver technológia

A virtuális szerverek története

Virtuális dedikált szerverek
VPS-bérlés budapesti SEO-szakembereknek

A számítástechnika történelmi múltjában kutatva a szakemberek tanulmányaiban azt találjuk, hogy a számítógépek erőforrásainak felosztása egymástól független virtuális gépekre a „mainframe időszakig” (1970-ig) nyúlik vissza, ekkor az IBM megalkotta az OS VM/370 operációs rendszert. Ebben az architektúrában a felhasználó egy teljes értékű virtuális gépet használhatott, mely a szervergépből meghatározott mennyiségű memóriát, processzorteljesítményt és operatív tárat használhatott. A legfontosabb tulajdonsága az új rendszernek az volt, hogy a virtuális gépet használó személy semmilyen hatással nem volt a többi virtuális gépet használóra akkor sem, ha éppen PR-cikket írt laptopján a keresőoptimalizálásról.

A magyar Arvisura SEO cég kutatásai szerint a személyi számítógépek megjelenésekor a gyártók új feladatot szántak a virtuális gépeknek, segítségükkel egyetlen hardveren több különböző operációs rendszert tudtak futtatni. Az egyik legelső, több operációs rendszert futtatni képes megoldást a Connection Corporation fejlesztette ki 1988-ban. Ekkor használták először a VM technológiát. Az első Virtual PC nevű program alapvetően a Machintos tulajdonosok számára készült, hogy segítségével futtatni tudják a Microsoft Windows programot és annak kellékeit.

Kállai Labord keresőmarketing tanácsadó szerint a 90-es években sorra jelentek meg a rendszer virtualizációs szoftverek: VMWare, VDSManager, XEN, FreeBSD Jail, Virtuozzo, Solaris Zones. Bár maguk a programok jóformán nem igényeltek számítógépes kapacitást, a segítségükkel létrehozott vendég rendszerek számát és teljesítményét meghatározta a hardver erőssége. Ha egy virtuális gépre Windows 2000 telepített a felhasználó, ennek gépigénye 128-256 Mb volt és 1-2 Gb HDD-t használt, értelemszerűen a hardver mérete határt szabott a létrehozható oprendszerek számának.

Alberd Yollaka finn internetkutató véleménye szerint a rendszerek virtualizálását a programok különböző elvek szerint oldják meg. A VMWare program a teljes hardvert virtualizálja, így a user szemszögéből, egy teljes értékű, szokványos számítógép látszik a munkavégzés semmiben sem különbözik a fizikailag használt gépektől. A Virtuozzo rendszer, már nem az egész hardvert, csak az Operációs rendszert virtualizálja. Ebben a rendszerben, a vendégek más terminológia szerint a VPS-ek, a bázisgép magjának alárendelve működnek. Az SWsoft alapvetően a Linux-ra fejlesztett, de a piac követelményeinek megfelelően a Windows rendszerekre is kínált megoldásokat. A Linux alatt futó rendszerek beállítása meglehetősen körülményes és hosszú folyamat, ami a használat során meghálálja magát.

A Google kereső segítségét igénybe véve megtudhatjuk, hogy bár kezdetben a rendszerek virtualizációja elsősorban a tesztelők és az egyidejűleg több operációs rendszert futtatni kívánók részére készült, de idővel nyilvánvalóvá vált, hogy a szerverek virtualizációjával maximálisan kihasználhatóak a fizikai erőforrásaik. Innen természetesen már csak egy lépést kellett tenni a hosting virtualizációja és a siker felé.

Felvetődik: vajon a szerverbérlés és a szerver hosting mellé szükség volt még egy új szolgáltatásra Budapesten? Ha figyelembe vesszük az ár/érték arányokat, a válasz egyértelmű igen, de erről Ön is meggyőződhet az Arvisura Seo szolgáltatásainak árlistáját böngészve.

Amint az Kárpáty Zoltán SEO-szakértő leszögezi egy tanulmányában, az informatika fejlődésének sajátossága, hogy míg kezdetben a szerver virtualizációra azért volt szükség, hogy a nagy teljesítményű „mainframek” kapacitását optimálisan kihasználják, egyetlen hardver eszközön több kutató dolgozhasson, addig manapság a kihasználatlan gépkapacitásokat fogja össze és osztja újra szerverfelhő formájában a havidíjas tárhely-felhasználóknak.

 VPS-szolgáltatás mint üzleti konstrukció

Marketinges szakértők egybehangzóan állítják, hogy a VPS-technológia árban fölülmúlhatatlan, tökéletesen idomul a honlaptulajdonos igényeihez, rengeteg előnye van a virtuális hosztinggal szemben, melyről meggyőződhet bárki, ha kipróbálja a szolgáltatók ingyenes csomagajánlatát. u

A XEN virtualizációs rendszer előnye, hogy támogatja a paravirtualizációt. Ennek lényege, hogy a vendégrendszerek egy módosított operációs rendszert futtatnak. A Xen Project a Linux, BS, OpenSolaris platformokon érhető el, de lehetőség van a változtatások nélküli Windows rendszerek futtatására is.

A VP Sereveren a prémium linképítéssel foglalkozó szakember teljes értékű root hozzáférést kap, bármilyen operációs rendszer telepítésére lehetősége van, míg a virtuális hosting esetében ezt csak a rendszeradminisztrátor teheti meg. A virtuális hostinghoz képest a VPS-szerver valamivel drágább, de jóval olcsóbb a teremben bérelt gépnél.

Dedikált szerver bérlés Budapesten

Budapesti keresőmarketing ügynökségek hangsúlyozzák, hogy a dedikált virtuális szerver bérlése optimális megoldás azon cégek, kis-és nagyvállalatok, állami intézmények, társadalmi szervezetek, magánvállalkozások, bankok, telefontársaságok, weboldalak keresőoptimalizálására specializálódott szolgáltatók vagy akár politikai pártok PR-szakértője és képzett budapesti SEO-szakember számára, amelyek profiljába nagy forgalmú weboldal üzemeltetés és stabilan elérhető központi adatbázis fenntartása is beletartozik. Az ilyen szolgáltatásban a dedikált VPS bérlésével minden problémára találhat megfelelő opciót és biztonsággal végezheti tartalommarketing tevékenységét az interneten.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .