Mi okozhat szívinfarktust?

szívinfarktus okai

A fejlett országokat tekintve a leggyakoribb oka a szívinfarktusnak a szívkoszorúér-trombózis.

Infarktus esetén a szívbe vért szállító egyik artéria elzáródik. A leginkább a 40 év felettiek a veszélyeztetettek, a férfiak esetében gyakrabban fordul elő.

Milyen tünetei vannak a szívinfarktusnak?

A mellkas elülső részén erős, szorító fájdalom jelentkezik, amely rendszerint az egyik vagy mindkét karba, a nyakba és az állba is sugározhat.

Hirtelen fellépő fájdalomról van szó, amely nem függ feltétlen össze megerőltető tevékenység végzésével és nem is múlik el pihenés hatására. Órákon át tartó fájdalmat okozhat.

Vannak azonban előjelzések, amelyek akár már néhány héttel előre megtapasztalhatók:

  • indokolatlan fáradtság
  • légszomj
  • szokatlan emésztési zavarok

Milyen okok állnak a szívinfarktus mögött?

Az érelzáródás mögött leggyakrabb meghúzódó ok a trombózis (vérrögképződés). A vérrög az ér meszes plakkjain tud megjelenni.

A szívkoszorúér elzáródása a véráramlás elakadását és ezzel a szívizmok szöveteinek az elhalását is okozza.

Ha úgy érezzük, hogy szívinfarktusunk van üljünk le vagy feltámasztva üljünk az ágyban, mert így a legkisebb a szív terhelése. Azonnal hívjunk mentőt.

Milyen kockázati tényezők növelik a szívinfarktust?

A dohányzás, az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a testmozgás hiánya, a magas koleszterinszint mind-mind kockázati tényezőnek számít.

Mit tehetünk, ha el vagyunk hízva és sehogy sem sikerül lefogynunk?

Ha túl vagyunk megannyi sikertelen fogyókúrán, akkor könnyen elkeseredhetünk. Szerencsére ma már az orvostudománynak is vannak olyan vívmányai, amelyek bárki számára, könnyedén elérhetőek. Kaphatók ugyanis olyan fogyasztószerek, amelyek segítenek abban, hogy csökkenjen az étvágyunk, ne kínozzon bennünket állandóan az éhség.

Ha pedig nem vagyunk éhesek, akkor kevesebbet eszünk, kevesebb kalóriát viszünk be, így elindul a zsírkészletek apadása, vagyis beindul a fogyás.

Különböző termékek és hatóanyagok közül választhatunk és akár arra is lehetőségünk van, hogy mások véleményei után hozzuk meg döntésünket. Ma már találni bőséggel Adipex-P phentermine 37.5mg rendelés vélemények címszó alatt is ilyen véleményeket. Az Adipex P az egyik legnépszerűbb termék ebben a fogyasztószer kategóriában, amely biztonságosan és hatékonyan használható. De Sibutramine 20mg néven is találkozhat kiváló minőségű termékekkel.

Előzze meg Ön is, hogy a jövőben szívinfarktusa legyen és éljen egészséges életet!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .