Saját piacot indít a Facebook

marketplace Facebook piac
Elérhető okostelefonon is a Facebook piac

Házon belül oldhatja meg a marketinget a közösségi oldal

Új irányokat keresnek, és új platformokat vezetnek be a közösségi oldalak és keresők a marketingpiacon. A változás oka az a folyamat, mely során a közvetítők szolgáltatóvá válnak, kihasználják, felhasználják megszerzett információikat.

Új trendek a piackutatásban

A közösségi oldalak és a nagyobb keresők olyan információkat tudnak összegyűjteni a felhasználókról, melyek segítségével célzottan tudnak reklámokat eljuttatni a vásárlókhoz. A reklámok értékesebbek lettek. Az oldalak és portálok nemcsak a reklámszolgáltatásban tudnak optimális lehetőségeket felkínálni, hanem az egyes személyek keresései alapján a felhasználók számára kiválaszthatják a megfelelő terméket vagy szolgáltatást.

A marketingtortából megpróbálja a Google és a Facebook is kiszakítani a maga szeletét, hiszen a közösségi reklámozás már az oldalak beindulásakor fejlődésnek indult. Sokan szerveznek online vásárlói, adok-veszek csoportokat, ahol több-kevesebb sikerrel értékesítik a termékeket. A Facebook most saját piacot indít, arra alapozva, hogy méréseik szerint havonta több mint 450 millióan látogatják a vásárlói csoportokat.

A Facebook Marketplace szolgáltatása a lehető legegyszerűbb felülettel áll az eladók és vásárlók szolgálatára, elegendő a „Piactér” ikonjára kattintani.

A Facebook piac működése

A piactérre belépve a közelünkben lakó felhasználók eladásra felkínált termékeit láthatjuk a kezdőoldalon. A marketing koncepció lényege, hogy egy-egy terméknek csak a fényképe szerepel az összefoglaló oldalon, abból a megfontolásból kiindulva, hogy a legtöbb látogató csak érdeklődik, szórakozásból nézegeti az árukat. A konkrét céllal érkezők számára keresőfelület és katalogizált böngészés is rendelkezésre áll.

A Facebook Marketplace-en rendkívül egyszerű az eladás:

  • Készíts egy fényképet az árudról.
  • Add meg az áru nevét, leírását és árát.
  • Jelöld be a térképen a tartózkodási helyedet és az áru kategóriáját.
  • Publikáld.

A Facebook online piactere minden 18. életévét betöltött felhasználó számára elérhető az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon iPhone-on és Androidon.


Saját piacot indít a Facebook, mely mindenki számára egyszerűen elérhető. A Facebookon piactér nyílik, ahol könnyen felvehetik a kapcsolatot a vásárlók. Egy egyszerű mobil applikáció segítségével eladhatunk és vásárolhatunk otthonról a kényelmes fotelben ülve, akár egy kávé mellett. További érdekes és hasznos témák: közösségi marketing, mobilmarketing ára, Facebook app, online piac, reklám rendelés, eladás szervezés.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .