Konkurencia elemzés

versenytárs konkurencia elemzés

Az internet hőskorában még alig voltak cégek a világhálón, csak kevesen tehették meg, hogy tárhelyük, weboldaluk legyen. Így, ha valaki elkészítette egy oldalt, az nagy valószínűség szerint meg is jelent. Más a helyzet azonban manapság, amikor szinte pillanatok alatt létrehozható egy oldal, akár ingyenes felületeken is, azonban, ahhoz, hogy az oldal a megfelelő helyen jelenjen meg a keresőkben, számos dologra kell odafigyelnünk.

Ilyen fontos dolog a konkurencia. Miért is kell figyelnünk és elemeznünk őket?

Egyrészt a versenytárs elemzés megmutatja, hogy egymáshoz képest hol is helyezkedünk el az organikus megjelenések tekintetében.

Másrészt nem csak a pozícióinkat kell egymással összehasonlítani, de a kulcsszavainkat, a célzásunkat is. Figyelni kell, mely kulcsszavakra helyezi a hangsúlyt, melyek azok, amiben erős, és hol vannak a gyenge pontjai, ahol könnyen felébe kerekedhetünk.

Ráadásul nem csak 1 konkurenciát kell figyelnünk! Egy-egy cégnek lehet jó pár olyan versenytársa, akik hozzá hasonló pozícióban vannak. Nem mindegy tehát, melyik céget, hányszor jeleníti meg a kereső a látogatóknak.

Egy jól elvégzett konkurencia elemzés kulcsszó kutatással egybekötve óriási segítséget jelent a keresőoptimalizálásban és a tartalomfejlesztésben egyaránt.

Felmerülhet a kérdés, ha a konkurencia erős a főbb kulcsszavainkra, akkor mit lehet tenni? Van e értelme az organikus megjelenéseket erősíteni, vagy helyezze a hangsúlyt inkább a hirdetésekre és közösségi média felületeire.

Egy teljeskörű konkurencia elemzés és kulcsszó kutatás erre is megadja a választ. Olyan a legritkább esetben fordul elő, hogy egy cég minden kulcsszóra még az úgynevezett long tail keyword-ökre is erős legyen. Tehát, mindenképpen van esély bizonyos szavak tekintetében előnyösebb pozícióra szert tenni. Ez viszont azt is jelenti, hogy a kisebb kulcsszavak lassan erősítik a főbb kulcsszavainkat.

Másrészt, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fő kulcsszavakra történő keresések sokszor alacsonyabbak összességében, mint a kevésbé fontosnak ítélt kulcsszavak össz-keresési számai.

Így tehát gyorsan megállapítható, hogy melyik a helyes lépés.

Egy hozzáértő elemző és egy jól elvégzett versenytárs elemzés a cég életében hatalmas mérföldkő lehet! Nálunk, a LogicalMDesign-nál számos olyan eset fordult már elő, hogy egy egyszeri tanácsadás, konkurencia elemzés és kulcsszókutatás után a hozzánk forduló cég megfogadta a javaslatainkat és körülbelül egy fél év leforgása alatt igencsak megszorongatta a konkurenseit, többszörösére növelte a bevételeit.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .