Prémium használt laptop vásárlás

Miért érdemes használt mobil gépet venni új helyett?

használt notebook webáruházMert olcsóbb. Hát persze. De az olcsó hús híg levéről azért tudunk ezt-azt. Mondjuk ugyanezt szofisztikáltabban: árához képest sokat tud. Vagy kicsit pontosabban: jó az ár  / érték aránya. Kétévesen kb. fele annyiba kerül, mint egy ugyanolyan új, de más tekintetben tökéletes, valós értéke legfeljebb 15-20%-kal csökkent használati ideje alatt. Éppen ezért kapta a prémium jelzőt.

Prémium minőségű használt laptopról akkor beszélünk, ha a gép ugyan már nem új, de mégis magas teljesítményt nyújt. A prémium használt laptopok általában üzleti kategóriás csúcsgépek voltak, amelyeket eredetileg nagyvállalatok vagy intézmények használtak és rendszeresen karbantartottak. Ám egy idő után lecserélték őket. Ezután ezek kisebb felújítás után kerülnek újra a piacra. Jóval olcsóbban, mint a hasonló tudású és felszereltségű új modellek, de mégis megbízhatóak, strapabíróak és még hosszú élettartam várható tőlük.

Bármely prémium használt laptop legvalószínűbb hátránya, hogy nem tartalmaz innovatív technológiai fejlesztéseket, memóriája valószínűleg bővítésre,  akkumulátora esetleg cserére szorul. Kisebb sérülések vagy kopások lehetnek látható felületén, talán dizájnja se elég trendi.

Éppen ezért beszerzés előtt rengeteg döntést kell meghoznia a vásárlónak. Megfelelő-e az operációs rendszer, mi a laptop márkája, mekkora a képernyő mérete… Egyes műszaki specifikációk kiválasztása nem könnyű feladat, Ilyenkor érdemes szakember segítségét kérni. Vagy pár tanácsadó cikket elolvasni.

Megtakarítás: a használt notebook sokkal olcsóbb

Prémium használt laptop vásárlás

Amennyiben  egymás mellé helyezünk két azonos márkájú és nagyon hasonló tudású hordozható számítógépet, amelyek közül az egyik teljesen új, a másik pedig mondjuk 2 éves, akkor csak az árban látunk nagy különbséget. Nyilván az új a sokkal drágább. Akár az autóknál. Másfél évesen, éppen csak használtan, de tökéletes állapotban fele annyi az ára. Ugyanez történik a mobil PC-kel.

Többen attól félnek, hogy a szóban forgó gépek lassúak, a programok elavultak rajtuk, és nehéz lesz a telepítés. Ám a forgalomba kerülő készülékeken a programok és alkalmazások túlnyomó többsége teljesen kompatibilis a régebbi modellekkel. Frissíthetők. Merthogy piaci értelemben a használt laptop nem egyenlő a régi elavulttal.

Különösen igaz ez prémium kategória esetében. A cégek nem elavult vacakokat selejteznek ki. 2-3 évente akár a vállalati protokoll miatt is a géppark lecserélése történik. Jókat még jobbra cserélnek. Ez azt jelenti, hogy ezek jó eséllyel újszerű, nagy teljesítményű notebookok, amelyekkel nincs semmi gond. Ha volt, azt időben kijavították a karbantartók. Csupán csak lejárt az idejük az adott cégnél, ami legtöbb esetben a gyári garanciaidő végét jelenti, ami csupán 2-3 évet takar.

Prémium anyaghasználat, újrahasznosítás, felújítás

használt laptop akciós áronVegyük példának a Signal Computer cég által kínált üzleti prémium laptopot, amely újonnan 400.000 – 600.000 forintba kerül, így lényegesen magasabb minőséget képvisel, mint egy hagyományos középkategóriás gép. Tegyük fel, hogy egy irodavezető vagy  marketinges használja 2 évig. Ez a gép két évesen még mindig tökéletes állapotnak örvend (hiszen legalább 6 éves üzemre tervezték). Ám a cégben eszközpark frissítés történik. Itt jön a pillanat, amikor a javítószolgálat megvásárolja és felújítsa.

Lényeges szempont, hogy a felhasználók részéről ezután megvásárolható olcsó használt laptop eredetileg is magas kopásállóságú prémium anyagokból készült. Nyoma sincs az olcsó és törékeny műanyagnak. Mivel maga a gyártó is nagyobb élettartamra tervez, ezért egyértelmű, hogy jobb minőségű anyagokat használ üzleti gépeiben, szemben egy középkategóriás új készülékkel. Tehát az esetek túlnyomó többségében – olvashatjuk a fentebbi linken elérhető, ajánlott weboldalon – jól járunk vele. Legalábbis jobban, sem mintha vennénk egy teljesen új, ámde hagyományos mobil PC-t.

Miért webáruházból vegyünk prémium használt laptopot?

Az alábbiakban felsorolunk néhány előnyt, amiért érdemes lehet prémium minőségű használt számítógépet vásárolni egy webáruházból:

  • Garancia. A megbízható webáruházak általában garanciát biztosítanak a vásárolt termékekre, így ha valami probléma adódik, akkor könnyedén lehet javítást vagy cserét kérni.
  • Alapos vizsgálat. A megbízható webáruházak a felvásárlási folyamat során alaposan átvizsgálják a portékákat, és megbizonyosodnak róla, hogy minden alkatrészük és funkciójuk megfelelően működik.
  • Széles választék. A webshopok általában széles választékban kínálják cikkeiket, így könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő modellt.
  • Költségmegtakarítás. Lásd fentebb: jelentős költségmegtakarítást érhetünk el a vásárlással akkor is, ha például egy budapesti Lanovo laptopszervizben költjük el pénzünket.
  • Környezettudatosság.  Döntésünkkel csökkenthetjük a felesleges elektronikai hulladék mennyiségét és kihasználhatjuk a már meglévő eszközöket. Minden használt és felújított laptop fenntarthatóság szempontjából jobb választás, mint a nagy forrásigényű új hardvereszköz.
  • Rugalmas fizetési lehetőségek. Online áruházak általában számos fizetési lehetőséget kínálnak, például bankkártyás vagy kriptovalutás fizetési rendszerek, így könnyen és biztonságosan fizethetünk.

Összességében tehát az ajánlott beszerzési mód sok előnnyel járhat, így érdemes alaposan megfontolni ezt a lehetőséget. Mint magát a használtcikk-vásárlást is. Előnyben a környezetbarát eszközök.


használt notebook árak bp.

Javítás, karbantartás, alkatrész csere a fővárosban. Azt gondolnánk, különbség van a budapesti és a vidéki szervizek árai között, ezért előfordulhat, hogy valaki elgondolkozik gépe átszállításán. Tény, hogy a legjobb javítószerviz Budapesten a legtöbb munkát kedvező áron végzi, az alkatrészcserék túlnyomó többségében csak a hardver árát kell kifizetni, maga a beszerelés díjtalan – mégis garanciális.

Hivatkozott bogbejegyzésünkben olyan szervizt ajánlunk, melynek főbb szolgáltatásai: diagnosztika, javítás, tisztítás, modernizáció, memóriabővítés. Ugyanitt eladók olcsón használt Acer, Asus, DELL, Lenovo laptopok.


Refurbished laptopok: gyártók által felújított hardverek

Per definitionem, azaz elfogadott meghatározása szerint a refurbished termékek leginkább az egyes gyártók által felújított modelleket jelentik. Ezek tipikus esetben a gyártósorról lekerülve vagy eleve hibás példányok voltak, vagy részben sérült, rongálódott, netán hibás csomagolású cikkek. A működőképességükben vagy esztétikailag nem tökéletes megjelenésű termékek a gyártócég a minőség ellenőrzést követően nem engedi értékesítésre. Ellenben a hibát kiküszöbölik, az árut újracsomagolják, és ezután kereskedelmi forgalomba bocsátják.

Gyakorta valóban csupán arról van szó, hogy kicsit sérült, rongálódott csomagolásuk miatt akadtak fenn a műszaki ellenőrzésen, és márkapresztízs védelmét szolgáló szigorú ellenőrzés során tartották vissza őket. De végül a piacra kerülő hordozható személyi számítógépek gyakorlatilag tökéletesek – áruk viszont alacsonyabb.

Részletek: Refurbished notebookok vásárlása


számítástechnika | komputerek | mobil PC-k | tartalom és marketing | prémium linképítés ára | pr-cikkek | mobil hardver eszköz használat | webshop árak | technológia

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .