USB-s winchester laptophoz

Hordozható USB-s merevlemez Notebook használathoz

A laptopok gyári kiszerelésében biztosított belső tárhely nem minden alkalommal kielégítő kapacitású. Nagyobb adatbázisok, installációs állományok, filmkollekciók vagy több albumnyi nagy felbontású grafikai anyag tárolására nem feltétlenül elég a beépített tárhely. Ilyenkor nagyon jól jöhet egy külső winchester, különösen abban az esetben, ha egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható készülékünkhöz.

külső tárhely - usb laptop merevlemez
A Sony valaha szenzációs külső tárhelye

Nem, nem, soha nem elég a tárhely. Nagy asztali gépeket könnyű felturbózni plusz tárhelyekkel anélkül, hogy a meglévőt babrálni kellene, van a házban hely dögivel, benyomsz egy vinyót pluszban és annyi. De a táskaszámítógép-tulajdonosok (magyarul: akiknek van laptopjuk) minduntalan szembetalálják magukat az akkut  helyhiánnyal. Márminthogy nem az akkut nincs hová rakni, hanem a helyhiány az, ami akkut problémát jelent a laptophasználatban.

Ilyenkor megoldás lehet a tenyérben elférő, USB-s hordozható merevlemez. Egy ilyen kütyü csak 100-150 gramm tömegű (de vannak már könnyebbek is), így egyszerre nyújt hordozhatóságot és nagy, általában 160 és 500 GB közötti kapacitást. Persze valamelyik világcég időről időre kijön egy leglegleg gigaterracsillió babszemnyi tárhellyel, de egyelőre mi maradjunk a használhatóság, ésszerűség és árban való hozzáférhetőség keretei között.

Egy biztos, te is okosan teszed, ha lemented a digitális achívudat és mindennapi munkafájljaidat, a betározott webtartalmakat, szövegeidet, képeidet és az esküvői videódat a mobil meghajtóra. Persze újabban megoldás a Google felhő is.

Külső tárhely laptophoz

Az ilyen kütyük stílusos külsejükkel a laptop tökéletes kiegészítője szerepre pályáznak és minden modern hipszternek féltett amulettjévé válhat. A hordozható winchester az USB 2.0 portról kapja az energiát (1 x USB 2.0 csatoló), ezért nem kell külső tápellátást biztosítani számára, csak be kell dugni a laptopba. Dugni pedig, tudjuk, jó dolog.

Hogy nyugodtak legyenek az éjszakáid, az eszközhöz a nagyobb biztonság érdekében beszerezhető a Nero BACKITUP 4 Essentials szoftvert, amely segít a notebook vagy a PC merevlemezének biztonsági – és biztonságos – mentésében. Szolgáltatásai közé tartozik a szinkronizálás és a teljes vagy kijelölt állományra kiterjedő biztonsági mentés.

Milyen volt egy korai USB-s külső tárolóegység?

Immáron tizenkét év telt el azóta, hogy a Sony által piacra dobott Micro Vault Pro nevű USB-s külső tárolóegység megjelent (képünkön). A hardvereszközben egy 1 hüvelykes merevlemez lakott (mint toronyban a harang), amelynek kapacitása mindössze 5 GB volt. A 73 x 50 x 13 mm méretű egység egy kihajtható USB 2.0 csatlakozóval volt kontaktáltatható a laptophoz. A gyártó fájlszinkronizációt támogató Auto Sync szoftvert mellékelt a 219 € áron piacra kerülő külső vinyóhoz. Ma egy tízszer nagyobb tárhelyű pendrájv tízszer olcsóbb. Százszor lett olcsóbb 1 giga betárazása. Mi sem fejlődik gyorsabban, mint a számtech. És persze az IT.

HDD tárhely USB 3.0 csatlakozással

2015 slágere például a Samsung T1 Portable SSD 500 gigabájtos és 1 terabájtos változata volt: hipervékony hardver eszköz, esztétikus dizájn borítással. Az ezüst cigarettatárcánál kisebb méretű eszköz USB 3.0 csatlakozást biztosít, amellyel akár 450 Mb per secundum adatírási sebességre van lehetőség.

Olvasd ezt is:

Külső tárhely csatlakoztatása: USB winchester használata laptophoz. A gyári merevlemez nem elég nagy grafikai anyag tárolására. Megoldás hordozható merevlemez a praktikud notebook használathoz. 160-170-500 Gb HDD merevlemez kihajtható usb csatlakozóval, hordozható tárhely, külső winchester ára, beépítő keret dvd drájver helyére beépítve.

Vásárlási ajánlat: Külső merevlemez árak, eladó külső merevlemezek olcsón. Hardver termékek,  márkák. Maxtor M3 Portable 2.5″ 1TB USB 3.0 STSHX-M101TCBM. Hordozható meghajtó -megbízható tárhely használat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .